Studeren voor je toekomst

S

De stap van middelbare scholier naar student is voor veel scholieren spannend maar de meeste is het de stap waar ze al een jaar lang naar uitkijken. Elke scholier hoort de verhalen over het wilde studentenleven met veel feestjes, vrouwen, gezelligheid en het wonen in een studentenhuis etc. Natuurlijk horen scholieren alleen de mooie dingen over het studentenleven en gaan ze ervan uit dat het echt alleen maar bestaat uit feest. Echter beseffen de meeste zich al snel dat er ook daadwerkelijk uren doorgebracht moeten worden in de bibliotheek willen ze hun studie halen.

Studiekeuze

De studiekeuze blijkt nog weleens lastig, je moet al op jonge leeftijd een keuze maken terwijl je nog niet weet wat de ‘gevolgen’ van deze keuze zullen zijn. We zien dan ook dat er veel eerstejaars studenten zijn die stoppen met hun studie omdat ze simpelweg de verkeerde keuze hebben gemaakt. Het is belangrijk dat je goed uitzoekt wat nou echt bij jou past en waarin jij denkt later een baan te willen.

Op kamers

Naast dat er bij studeren natuurlijk een hoop komt kijken is het op kamers gaan iets waar de middelbare scholieren naar uit kijken. ‘Eindelijk’ weg bij je ouders en doen en laten wat je wilt. Voordat dit grote feest kan beginnen moet er natuurlijk eerst wel gezocht worden naar een kamer, deze zoektocht is niet altijd makkelijk en in steden zoals Amsterdam en Utrecht zelfs onwijs moeilijk. Laten we er in dit artikel van uitgaan dat je na een paar avonden hospiteren aangenomen bent en je kan gaan verhuizen. Nu heb je in plaats van een kamer een mooie studio gevonden maar wil je toch nog wel wat doen aan de badkamer vloer maar nu heb je geen zin in de extra kosten. Hiervoor is het verstandig om een tegelnivelleersysteem aan te schaffen. Met dit systeem lukt het je zelf!